Meeting Agenda

State Board for Speech-Language Pathology & Audiology

New York State Education Department

1411 Broadway

10th Floor - Hearing Room 3

New York, NY

Friday, October 16, 2015; 10:00 a.m. - 2:00 p.m.


10:00

GET ORGANIZED

  • Welcome
  • Review/Approve Minutes of Last Meeting
  • Review/Approve Agenda

15 min.

10:15

EXECUTIVE SESSION

  • Discussion of September 2015 Regents Disciplinary Consent
15 min.
10:30

REPORT OF THE EXECUTIVE SECRETARY

  • Licensing Statistics
  • Board Reimbursement 
5 min. 
10:35

REPORT FROM THE CHAIR

  • Revised Medicaid Guidelines
  • Nazareth College dual degree
  • Short Telepractice statement
  • Scope of practice issues
25 min.
11:00

CURRENT BUSINESS

  • Subcommittee Reports and Planning
    • Meet in Groups
  • Report Back: Objectives, Plans, Timeline
    • Practice/Guidelines Committee
    • Public Relations/Education Committee
  • Information on tele-coil versus Bluetooth technology
  • Guidance on telepractice - status update
    • OP basic guidance on web
    • NYSED Special Education draft guidance

60 min.

12:00

WORKING LUNCH

  • Wrap up current business
  • Establish meeting dates and review assignments
60 min.
1:00

NEW BUSINESS

  • P-12 Linkage Program - input from board
  • Hearing Aid Specialist Apprenticeship Program
60 min.
2:00 ADJOURN  
Last Updated: December 2, 2015